Succesvol Pizza Inspiratie Event 2022 smaakt naar meer
4 november 2022

Ondernemerstips, updates over de laatste food- en pizzatrends en veel inspiratie over deeg, fooddesign en (tomaten)toppings. Pizza Profs blikt terug op een succesvol Pizza Inspiratie Event 2022 op 24 oktober 2022. Dit smaakt naar meer.

De enthousiaste reacties zijn niet van de lucht tijdens en na het eerste Pizza Inspiratie Event bij Pizza Prof-partner SVO in Houten. Zowel bij de partners als bij de circa 75 bezoekers is het live evenement in de smaak gevallen.

Prima inspiratiedag

Een greep uit de reacties van de pizzaioli die naar Houten kwamen: ‘Prima inspiratiedag’, ‘Gepassioneerde verhalen gehoord’, ‘Veel kennis’, ‘Fijn om de laatste trends, onderbouwd, te horen’, ‘We hebben alle antwoorden gekregen waarvoor we kwamen en meer’ en: ‘Ik kom de volgende keer zeker weer’.

Jaarlijks terugkerend event

In zijn slotwoord op 24 oktober liet Pizza Prof-oprichter Marcel Losekoot (De Pizza Academy) weten dat het eerste Pizza Inspiratie Event 2022 naar meer smaakt en een vervolg zal krijgen. “We willen hier een jaarlijks terugkerend event van maken.”

Neuromarketing

Tijdens het Pizza Inspiratie Event 2022 kregen de deelnemers van verschillende sprekers lezingen voorgeschoteld. Zo ging Ricardo Eshuis van Pizza Prof-partner SVH in op de huidige personeelsproblematiek. Lisanne Korfage van HTC Advies gaf tips hoe je met behulp van neuromarketing meer pizzalovers in je zaak krijgt.

De pizzatrends werden toegelicht door Losekoot. Laila Echternach van FSIN praatte de aanwezigen bij over foodservicetrends. Zoals de hang naar gemak en genieten bij consumenten.

Proeven en netwerken

In verschillende inspiratiesessies in de instructiekeukens van SVO in Houten, gaven fooddesigners van Pizza Prof-partner Van Gestel en HANOS ideeën voor toppings met kruiden en die instagrammable zijn. Er waren deegdemonstraties van Salvatore van De Pizza Academy en werd volop geproefd en genetwerkt.

Tomatenspecialist

Speciaal vanuit Italië had Pizza Prof-partner Mutti de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni naar Nederland gehaald. Met veel enthousiasme beantwoorde hij vragen over tomatentoppings en ging in gesprek. Daarnaast lieten de docenten van WTOL verschillende wijn-pizza-combinaties proeven.

Blijf op de hoogte

Wil je als pizza prof op de hoogte blijven van onze events? En geen enkele vaktip of trendupdate missen? Volg ons op sociale media of meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Meer pizza-nieuws

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp heeft het NK Pizza Bakken 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury was zijn pizza duidelijk de beste van alle veertien deelnemers. Eleonora Orlando van Mangia Pizza in Amsterdam ging er met zilver vandoor en Collin...

Lees meer
Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’

Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’

Maar liefst drie dagen is Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam bezig met zijn deeg. De beste pizzabakker van Nederland in 2024 is naar eigen zeggen een echte pizzanerd. “Mijn deeg is mijn trots.” Met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou) blies...

Lees meer