Kies hieronder jouw pizza-topic…
Inspiratie, tips en nieuws over pizza-trends
Tips voor het serveren van zoete pizza
De zoete pizza is in opkomst. De combinatie van zoet en pannenkoeken is al jaren bekend maar nu zie je steeds vaker zoete pizzavarianten op de...
Recept voor pizza Tripple Cheese
Pizza-expert en chef-kok Marco Fuso woont in Londen en helpt ondernemers, chefs en leveranciers met Italiaanse pizzaconcepten. Speciaal voor Pizza...
Maak kennis met het slimme 1-2-3 pizzaconcept
Wil je ambachtelijke pizza’s maken op een slimme en efficiënte manier? Dan is dit 1-2-3 pizzaconcept van Pizza Prof-partner Arla Pro, een aanrader...
‘Goede pizza’s bakken is een kunst’
Van klassieke brasserie naar eigentijdse pizzabar. Zo zou je in een zin de carrièreswitch van Dennis van Dijk uit Amsterdam kunnen omschrijven....
Serveer Limoncello-tjes als snackdessert
Foodsharing is en blijft een trend. Niet alleen een pizza kun je delen maar ook een dessert leent zich daar goed voor. Serveer eens Limoncello-tjes...
Pierangelo Chifari wil gedurfde combinaties ontdekken
De Italiaanse pizzaoilo Pierangelo Chifari van Archestrato di Gela op Sicilië heeft een missie: hij wil gedurfde combinaties ontdekken om zo mensen...
Zo maak je pizza voor mensen met coeliakie
Steeds meer mensen hebben coeliakie oftewel een (permanente) glutenallergie. Helaas kunnen deze mensen geen klassieke pizza eten die gemaakt is van...
Dit zijn de 10 meestgebruikte pizzatoppings met kaas
Wat zijn de 10 meestgebruikte pizzatoppings met kaas? Die vraag krijgen de culinaire specialisten van horecagroothandel HANOS vaak van hun...
10 tips om meer te verdienen met je pizzakaart
Wil jij meer verdienen met je pizzakaart? Met alleen een gortdroge opsomming van jouw pizza’s kom je er niet. Kijk eens met andere blik naar je...
Dit vertelt de W-waarde over je pizzameel
Hoe beoordeel je de kwaliteit van je pizzameel? Daarvoor is er sinds de jaren twintig van de vorige eeuw een handig hulpmiddel voor (pizza)bakkers:...
‘Superblij dat ik voor een leven als pizzaiolo heb gekozen’
Diego Vitagliano van 10 Diego Vitagliano Pizzeria in Napels is in 2021 uitgeroepen tot ‘Beste pizzaiolo van het jaar 2021’. In de wereldranglijst...
La Lotta Pizza combineert traditie met innovatie
Bij La Lotta Pizza in Utrecht combineert eigenaar Luca Cipolloni bezorgen, afhalen en restaurant in een concept. Op de menukaart vind je zowel...
‘Het perfecte deegrecept bestaat niet’
Giovanni D’Apice van Artixitra staat als culinair consultant veel Nederlandse maar ook Italiaanse (sterren)chefs en pizzaioli bij. Daarnaast is...
Pizza bakken in de ‘Ferrari’ onder de pizzaovens
Bij apparatuurleverancier Van Gestel doen ze altijd eerst uitgebreid onderzoek naar nieuwe apparaten voordat ze deze aan hun assortiment...
Recept voor een klassieke scroppino als dessert
is een smaakvolle afsluiting na een diner in jouw pizzarestaurant. Zo tipt de culinaire deskundige van HANOS, een van de partners van...
Zo maak je van jouw biga een aromabommetje
Biga is de basis van een gezonde, licht verteerbare en culinaire pizza, vindt Marcel Losekoot. Deze deegprof en eigenaar van de Pizza...
De rol van gist in jouw pizza
Je gebruikt in je pizza gist. Je gebruikt gist in jouw pizzadeeg. Maar wat is het en wat doet het? In deze blog ‘duik’ ik als deegprof dieper...
Biga en poolish geven meer smaak aan jouw pizza
Dankzij biga en poolish geef je meer smaak aan jouw pizza. Biga en poolish noemen we ook wel indirecte pizzamethodes. Bij deze methodes wordt het...
8 tips om meer pizza te verkopen via social media
Online verkopen via social media wint steeds meer terrein. Ook voor jou als pizzabakker, eigenaar van een pizzeria of pizzaiolo biedt dit kansen. 8...
Zo beïnvloedt het hydratatieniveau jouw zuurdesempizza
Welke invloed heeft het hydratatieniveau op een zuurdesem pizza? Die vraag krijg is als deegprof regelmatig. Het loont wel degelijk de moeite om als...
‘Vak van pizzaiolo verdient een plek in de Nederlandse horecabranche’
Sinds 2019 is er een SVH-erkende opleiding tot pizzaiolo. Op korte termijn tikken we in Nederland het getal van 100 gediplomeerde pizzabakkers...
Meer rendement dankzij Deense mozzarella op je pizza
Deense mozzarella op je pizza? Steeds meer ambachtelijke pizzabakkers in Nederland kijken er niet meer raar van op. Ze gebruiken de mozzarellasticks...
6 tips voor pizza- en wijncombi’s
Welke bijpassende wijn drink je bij pizza? Die hamvraag, blijkt nog niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Docent en vinoloog Edo Kruidering van...
Zo maak je perfecte pizzadeegbollen in 8 seconden
Het opbollen van je pizzadeeg kost jou als pizzaiolo veel tijd en energie. Om perfecte pizzadeegbollen te maken in slechts 8 seconden, is de...
10 veelgestelde vragen aan de deegprof
Als deegprof krijgt Marcel Losekoot (eigenaar van De Pizza Academy in De Bilt) veel vragen. Het delen van vakkennis, het geven van...
Pinsa Romana: de innovatie op pizzagebied
Pinsa Romana is dé innovatie op het gebied van pizza. Dit deeg met een zeer krokante korst en zachte kern is superieur qua smaak en qua...
De werking van gisting en rijping van pizzadeeg
Gisting en rijping. Dat zijn twee vaktermen die elke pizzabakker kent. Maar wat is het verschil? En hoe staan ze met elkaar in verbinding? Wat doet...
Zo verbeter je jouw deegrecept
Wil je jouw deegrecept verbeteren? Dan zijn er verschillende technieken en methodes die je kunt gebruiken. Ik nodig je uit om ze eens te onderzoeken...
Dit wil je weten over de enige echte Pizza Napoletana
Iedereen kent het: de Pizza Napoletana. Deze authentieke pizza uit Napels geniet wereldwijd bekendheid. Maar wat is het verhaal achter deze...
12 brandende vragen aan de deegprof
12 brandende vragen over pizzadeeg. Deegprof Marcel Losekoot (eigenaar van De Pizza Academy in De Bilt) krijgt dagelijks veel vragen. Het...