Kies hieronder jouw pizza-topic…
Inspiratie, tips en nieuws over pizza-trends
Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht
Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp heeft het NK Pizza Bakken 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury was zijn pizza duidelijk de...
Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’
Maar liefst drie dagen is Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam bezig met zijn deeg. De beste pizzabakker van Nederland in 2024 is...
Tawfik el Shanwany wint NK Pizza bakken 2024
Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft op 9 januari 2024 het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen met zijn pizza Ti...
Proefjury NK Pizza Bakken 2024 bekend
De aanmeldingen voor het NK Pizza Bakken op 9 januari 2024 in Amsterdam stromen binnen. Maar wie gaat de deelnemers in de wedstrijdarena beoordelen?...
Inschrijving voor tweede editie NK Pizza Bakken 2024 gestart
Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het NK Pizza Bakken 2024. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert...
Beste Europese pizzeria 2023 zit in Barcelona
Sartoria Panatieri in Barcelona is op 3 mei 2023 in Barcelona uitgeroepen tot de beste Europese pizzeria 2023. In deze top 50 van pizzazaken staan...
9 pluspunten van ‘ready to use’ pizzabodems
Als pizzaverkoper wil je het liefst zelf je pizzabodems maken. Door het tekort aan pizzabakkers is dat soms lastig. Daarom heeft de Pizza...
Recept van pizza met Surinaamse roots
Met zijn creatie Pizza Bakkeljauw heeft de jonge kok in opleiding Thom Vink een eervolle vermelding behaald tijdens het NK Pizza Bakken 2023 in...
Jonge kok oogst lof met gedurfde pizza bakkeljauw
'Een gedurfde pizza’ en een ‘uitstekende prestatie tussen al het geweld van de Italianen'. Voor zijn ‘Pizza Bakkeljauw’ kreeg Thom Vink een eervolle...
Bekroonde vegetarische pizza met Nederlandse seizoensgroente
Dat je Hollandse andijvie, pompoen en meel van de lokale molenaar prima kunt combineren met Italiaanse ingrediënten zoals burrata, Parmezaanse kaas...
Tweede plaats zorgt voor meer naamsbekendheid
Met zijn vegetarische pizza ‘De tijger in de tuin’, veroverde de Italiaan Giacomo Zagami de tweede prijs tijdens het NK Pizza Bakken 2023 in...
Winnaar NK Pizza Bakken combineert tradities en ingrediënten
Om ervaring op te doen en om zichzelf te testen, deed de in Nederland woonachtige Italiaan Paolo Marino (25) van Mangia Pizza & Pasta Centrum in...
Kinderboek over én voor de Nederlandse horeca als steun voor de branche
Op horecavakbeurs Horecava 2023 zijn de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemeen directeur...
Paolo Marino wint NK Pizza bakken 2023
Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam heeft op 10 januari het NK Pizza bakken 2023 gewonnen tijdens de Horecava in de RAI...
Strijd om de beste pizzabakker barst los op Horecava 2023
Wie is de beste pizzabakker van Nederland? Op dinsdag 10 januari 2023 barst die strijd los tijdens het allereerste het NK Pizza Bakken tijdens de...
NordCap Experience Center wil inspireren, verbinden en opleiden
Pizza Prof-partner AKE Ideal NordCap gaat voortaan verder onder de nieuwe naam NordCap Nederland. Daarnaast opent de premium leverancier...
Chef Erik: ‘Pizza zorgt voor plezier’
Een glimlach op het gezicht toveren van zijn volgers. Dat wil Chef Erik bereiken met zijn video’s op TikTok en YouTube. Daarin neemt hij mensen mee...
‘Pizza is een waanzinnig topproduct’
In zijn indrukwekkende carrière heeft SVH Meesterkok Robert Kranenborg al in heel wat (proef)jury’s gezeten. Op 10 januari 2023 komt daar...
5 redenen waarom meedoen aan het NK Pizza Bakken tof is
Het NK Pizza Bakken komt eraan. Op 10 januari 2023 is het zover. Dan strijden pizza professionals tijdens de Horecava in Amsterdam om de titel...
Drie ideeën voor trendy gourmetpizza’s
Gourmetpizza’s zijn de nieuwste trend in pizzaland. Deze kleine pizza’s zijn echte smaakbommetjes. Met dank aan de smaken die in het deeg zijn...
Succesvol Pizza Inspiratie Event 2022 smaakt naar meer
Ondernemerstips, updates over de laatste food- en pizzatrends en veel inspiratie over deeg, fooddesign en (tomaten)toppings. Pizza Profs blikt terug...
‘Pizzamakers zijn pioniers’
Wil je als pizzabakker nieuwe inzichten krijgen waarmee je jouw medewerkers duurzaam inzet voor je bedrijf? Dan moet je op maandag 24 oktober zeker...
Wijn-pizzacombinaties ontdekken via ‘the good, bad and ugly-methode’
Welke wijn past perfect bij de pizza? Dat laten Pepijn van der Linden en Edo Kruidering van WTOL-Academy je op 24 oktober ervaren tijdens het Pizza...
4 tips om gezonde en voedzame pizza te maken
Hoe maak je een gezonde, voedzame pizza die niet als een blok op de maag van de consument ligt? Deegprofessor Marcel Losekoot van De Pizza...
6 Pizzatrends die je niet mag missen
Pizza is populair maar wat zijn de heetste trends op dit gebied? Pizza Prof-oprichter Marcel Losekoot (eigenaar van De Pizza Academy) vertelt...
‘De pizzaiolo is onvervangbaar’
Hoe gebruik je tomatenproducten op je pizza? Daar weet de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti alles van. Op 24...
‘Met neuromarketing verhoog je de gastbeleving én de omzet’
Waarom zit de ene pizzeria stampensvol en de andere niet? Het antwoord op deze vraag geeft Lisanne Korfage van HTC Advies tijdens het Pizza...
5 tips voor jouw pizzamarketing
Een pizza maken? Daar draai jij als professionele bakker je hand niet voor om. Maar hoe stimuleer je de verkoop? Daarbij komt pizzamarketing om de...
Pizza Profs organiseert allereerste Pizza Inspiratie Event
Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober 2022 het allereerste Pizza Inspiratie...
Voor elk gerecht een geschikt tomatenproduct
Welke tomatensaus gebruik je op je pizza? De producten van Pizza Prof-partner Mutti uit Italië staan bekend als de ‘Ferrari’ onder de tomatensauzen....
Pinsa Romana maar dan anders
De Pinsa Romana is een uniek gerecht uit de Italiaanse keuken. Het doet door haar smaak en snelle verteerbaarheid aan brood denken. Speciaal voor...
Zo maak je pizza Napolitaanse stijl
De pizza Napolitaanse stijl oftewel pizza Napoletana is een van de meest bekende pizza’s. Maar hoe maak je deze klassieker? Pizza...
Zo maak je een frisse pizza Romana
Serveer jij als pizzaiolo wel eens een pizza als lunchgerecht of als lichte maaltijd voor tussendoor? Deze frisse pizza Romana leent zich er prima...
‘Elke pizza is iets unieks’
De Italiaan Stefano Callegari is dé uitvinder van de Trapizzino. Deze ervaren pizzakok beheert een reeks bars en pizzeria in Italië en zelfs in...
Receptenbakboek voor alle pizzabakkers
Of je nu hobbybakker bent of pizzaprof. Voor basisinformatie over hoe je aan de slag gaat met pizzadeeg, -toppings, het bakken maar vooral voor...
Vijf keer variëren met de vorm van je pizza
Je pizza hoeft er niet altijd hetzelfde uit te zien. Wat dacht je van een ‘skateboard’-pizza? Of een Trapizinno of een pizzolo? Vijf ideeën om te...
Nieuwsgierigheid is de drijfveer van Stefan Vola
Stefan Vola van Vola Bontà per tutti in Castino (Italië) noemt zichzelf een agrarische pizzaiolo. Hij werkt het liefst met producten van het...
Pizzachef Achille Parisi kiest voor elektrisch bakken
Volare in Amsterdam is een op en top Italiaanse trattoria gecombineerd met een cocktailbar. Pizzachef Achille Parisi bakt er pizza’s Napolitaanse...
De Pizzabakkers opvallende nieuwkomer in FSIN Food 500 van 2022
De Pizzabakkers is een van de opvallende nieuwkomers in de FSIN Food 500 van 2022 die op 29 juni 2022 is gepresenteerd. Het Food Service Instituut...
Zo verminder je de complexiteit in jouw pizzakeuken
Door het toepassen van menu-engineering krijg je meer inzicht welke gerechten op je pizzakaart goed verkopen en welke niet. Om meer marge te...
Ontdek jouw best verkopende pizza’s met de Boston Grid
Wil jij aan de slag met menu-engineering voor je pizzakaart? Dan is de Boston Grid een handig hulpmiddel om inzichtelijk te krijgen wat de best...
Una Pizza Napoletana uitgeroepen tot beste pizzeria 2022 in USA
Una Pizza Napoletana van Anthony Mangieri in New York is de Beste Pizzeria 2022 in de USA. Deze pizzazaak voert de ranglijst aan van de 50 Top Pizza...
Zo behaal je meer marge op je pizza
Pas jij al menu-engineering toe in je keuken en bij het samenstellen van je menukaart? Pizza prof-partner Arla Pro geeft aan welke stappen je kunt...
Valencia gaat ‘next level’ met pizzetta
Sinds chef-kok Bart Leussink* gourmetpizza’s bereidt, is er een nieuwe wereld voor hem open gegaan. Bij beachclub Valencia in Deventer gaat hij...
‘Er is meer dan ronde pizza’
Uit onvrede over de kwaliteit van de Nederlandse pizza begon Simon Giaccotto een zoektocht naar hoe je echte Italiaanse pizza’s bakt. Uiteindelijk...
Marco Fuso wil nieuwe pizzatrends ontdekken
Marco Fuso is een Italiaanse chef-kok en pizza-expert. Vanuit Londen helpt hij met zijn gelijknamige consultancybedrijf pizzaioli, ondernemers,...
‘Schaf de ongezonde ‘plofpizza’ af’
2022 wordt het jaar van de gezonde pizza, zo voorspelt deegprof Marcel Losekoot van de Pizza Academy. Via een videoboodschap op Facebook heeft...
7 tips voor plant based pizzatoppings
Wat leg je als pizzaiolo op je veganistische of vegetarische pizza? Garry de Boer, culinair adviseur van Pizza Prof-partner HANOS, geeft 7 tips...
Renato Bosco is een ‘onvermoeibare creatieveling’
De Italiaanse pizza prof Renato Bosco geniet mondiale bekendheid als deeg-innovator in de pizzabranche. Zijn bijnaam is ook wel ‘pizzaricercatore’;...
Tips voor het serveren van zoete pizza
De zoete pizza is in opkomst. De combinatie van zoet en pannenkoeken is al jaren bekend maar nu zie je steeds vaker zoete pizzavarianten op de...